De Antoon van Dijkschool wint een jaar lang een gratis piano

De Antoon van Dijkschool wint een ‘Reizende Piano’

Vandaag won de Antoon van Dijkschool in Helmond ‘de Reizende Piano’: een akoestische Doutreligne van leverancier Piano’s Maene die een jaar lang gratis op school mag staan. Basisscholen konden meedoen met deze winactie door een link van hun lievelingslied op sociale media te delen o.v.v. #meermuziekindeklas en #reizendepiano. Carola Heesmans, vakleerkracht muziek op de Antoon van Dijkschool, deed mee met de winactie en schreef het volgende:

“Dat is precies iets voor onze school! Wij zijn een school voor speciaal onderwijs, ZML (SO-VSO). Alle leerlingen op onze school zijn zoals ze zijn, ‘Just the wat they are’. Vandaar de keuze van ons Spotify-nummer! Een piano op de Antoon van Dijkschool in Helmond zal de leerlingen èn medewerkers op deze school heel gelukkig maken! Met een muzikaal team en directeur komt deze piano helemaal tot zijn recht! Muziek werkt verbindend, ontspannend, samen muziek maken is leuk en leerzaam!”

Over het partnerschap

Piano’s Maene is leverancier van een groot aantal concertzalen, theaters, muziekscholen en conservatoria en werkt samen met vele pianisten in diverse genres. De organisatie onderschrijft het maatschappelijk belang van muziekonderwijs en stelt daarom ook graag hun instrumenten beschikbaar voor verhuur aan scholen. Het is hun wens dat scholen op een laagdrempelige wijze een goede piano in huis kunnen halen voor een klein bedrag per maand.

“Sinds kort mag Piano’s Maene zich met trots partner noemen van Méér Muziek in de Klas, de landelijke organisatie die het muziekonderwijs op de basisscholen een nieuwe stimulans wil geven. We slaan de handen ineen om instrumenten te verzorgen voor het onderwijs.” – Jaap Wisselink, pianoconsultant

Speciaal voor deze samenwerking verhuurt Maene zowel akoestisch als digitale piano’s. Deze ‘reizende piano’s’ worden voorzien van een in hoogte verstelbare pianobank en kosteloos bij de scholen geleverd en weer opgehaald. Huren duurt minimaal een half jaar maar kan eindeloos worden verlengd. En mocht een school de gehuurde piano uiteindelijk willen aankopen dan kan zelfs een deel van de betaalde huur worden ingezet bij aanschaf.

Leave a Reply