Vrolijke muziekinstrumenten voor het speciaal onderwijs

“Vandaag is de beste dag van mijn leven” “ Dit was echt cool!” “ Mogen we deze instrumenten echt houden?”

Zomaar drie reacties van de kinderen uit het Speciaal Onderwijs die vandaag hun muziek instrumenten pakketten in de klas ontvingen.

Samen met muzikant Benjamin Elshout gingen de kinderen op ontdekkingstocht met de gloednieuwe muziekinstrumenten.

Het begon allemaal met een hele grote doos, waarin allemaal vrolijk gekleurde muziekinstrumenten zaten. Denk aan belletjes in verschillende toonhoogtes, speciale banaan shackers, sinaasappel shackers, ukelele of diverse slaginstrumenten. Allemaal perfect afgestemd voor de doelgroep door Meer muziek in de Klas, Kunstloc Brabant en Adams Music.

Wat waren het Zuiderbos, de Toermalijn en de Antoon van Dijkschool blij dat ze mee hadden gedaan aan de actie die landelijk is uitgezet om meer aandacht voor muziek in het speciaal onderwijs te brengen. Juist deze kinderen hebben het nodig om zich te kunnen uitten, te ontspannen, samen iets te maken en nieuwe dingen te ontdekken. En dit allemaal hebben ze deze ochtend zeker gedaan!

Méér Muziek in de klas Helmond bood de drie scholen een gratis workshop aan met de muziekinstrumenten, waardoor de leerkrachten ook zelf konden ervaren hoe je de muziek instrumenten op een laagdrempelige manier kan inzetten.

We hopen dat er dankzij deze feestelijke dag Méér Muziek in de Klas komt!

Dank aan Dit is Helmond die aanwezig was op SBO de Toermalijn om een mooie reportage en foto’s te maken. Credits voor de foto’s zijn dan ook voor Dit is Helmond.

Leave a Reply