P-Bone festival

Op basisschool de Goede Herder besteden we wekelijks veel aandacht aan muziek. We hebben al ruim 30 jaar een muziekdocent die de groepen 3 t/m 8 lesgeeft.  Bij de kleuters wordt door de eigen leerkracht muziekonderwijs gegeven.

Sinds dit schooljaar maken we gebruik van de methode 1-2-3 ZING. Hier kunnen de groepsleerkrachten, naast de muzieklessen van onze muziekjuf, zelf aan de slag. Omdat deze methode goed aansluit bij de thema’s die we behandelen, zijn veel lessen erg goed bruikbaar.

Onze school bestaat dit schooljaar 60 jaar en daarom hebben we onze koningsspelen veranderd in feestelijke muziekspelen. De hele dag zijn de kinderen muzikaal bezig geweest met workshops p-bones, improvisatielessen, silent disco, dansworkshops, de kindermuziektuin, knutselen van muziekinstrumentjes, uitleg van een DJ hoe zijn DJ- set werkt en nog veel meer. Het was een groot succes.

Onze groepen 5 en 6 hebben meegedaan met twee projecten in samenwerking met het Helmonds Muziek Corps en het Kunstkwartier. “Muziek met een staartje” en de “Blazersklas” De kinderen mochten na afloop een optreden verzorgen voor hun ouders. Wat waren ze trots!! Deze projecten gaan we dan ook elk jaar terug laten komen.

Omdat muziek voor zoveel plezier zorgt, is een aantal leerkrachten van onze school begonnen met een cursus gitaar of ukelele. Het is geweldig om te zien dat kinderen meteen gefocust zijn als het instrument wordt gepakt. Er wordt uit volle borst meegezongen en zowel de kinderen als de juffen genieten hier enorm van!

Leave a Reply